Installatie voorschrift wasmachine

Vervoeren van de wasmachine
De beste manier om een wasmachine te vervoeren is om hem rechtop te vervoeren in een busje of bestelwagen. Wordt hij vervoerd op een aanhanger, controleer dan bij thuiskomst of er geen delen los geraakt zijn tijdens het vervoer (door bijvoorbeeld drempels of hobbelige wegen kunnen slangen of andere onderdelen los komen). Ook is het belangrijk dat de wasmachine rechtop wordt vervoerd op bijvoorbeeld een trap. Til hem nooit ‘op zijn kop’’ naar boven. Er kan dan namelijk water over de printplaat heen lekken waardoor hij later kortsluiting kan veroorzaken, ook hangt dan de trommel op de kop.

Plaatsen van de wasmachine
Zorg dat er voldoende plek vrij is op de plaats waar je de machine wilt plaatsen. De wasmachine heeft een stevige ondergrond nodig om op te staan. Dus geen houten vloer of onregelmatige vloer of zachte vloerbedekking. Een betonnen vloer is het meest ideale.
Zet de wasmachine in een ruimte waar de temperatuur niet onder de 0°C komt.
Ook is het belangrijk dat de machine waterpas staat. Heb je geen waterpas in huis, download er dan een als App op je mobiele telefoon. Om de machine perfect waterpas te plaatsen kun je de pootjes in of uit draaien tot het gewenste effect.

Aansluiten van de wasmachine
Sluit de watertoevoerslang aan op de wasmachine en op de wasmachinekraan. Check of er geen water lekt en of de waterkraan niet verkalkt is. Controleer ook het filter onderin (achter klepje) of deze goed dicht zit.
Zet de machine bijna op zijn plek. Sluit de afvoerslang aan op de wasmachine en stop het uiteinde in de afvoerbuis. Gebruik hiervoor eventueel een bochtje, zodat de slang niet uit de afvoer kan springen, slang ook niet verder dan 15 cm in de afvoer steken om hevelen te voorkomen.
Sluit de wasmachine aan op een geaard stopcontact en zet de wasmachine op zijn definitieve plek. Let hierbij op dat hij waterpas staat en met 4 pootjes stevig op de grond.

Installatie voorschrift droger

Vervoeren van de droger
De beste manier om een droger te vervoeren is om hem rechtop te vervoeren in een busje of bestelwagen. Wordt hij vervoerd op een aanhanger, controleer dan bij thuiskomst of er geen delen los geraakt zijn tijdens het vervoer (door bijvoorbeeld drempels of hobbelige wegen kunnen slangen of andere onderdelen los komen). Ook is het belangrijk dat de droger rechtop wordt vervoerd op bijvoorbeeld een trap. Til hem nooit ‘op zijn kop’’ naar boven. Er kan dan namelijk water over de printplaat heen lekken waardoor hij later kortsluiting kan veroorzaken, ook hangt dan de trommel op de kop.

Plaatsen van de droger
Zorg dat er voldoende plek vrij is op de plaats waar je de machine wilt plaatsen. Hij mag niet in een afgesloten ruimte of kast staan waar geen goede luchtcirculatie is.
Zet de droger in een ruimte waar de temperatuur niet onder de 0°C komt.

Aansluiten van de droger
Sluit de droger aan op een geaard stopcontact. Let hierbij op dat hij waterpas staat en met 4 pootjes stevig op de grond.
Sluit de droger nooit aan op een meervoudig verlengsnoer, liefst direct op het stopcontact. Controleer of het stopcontact geen brandplekken vertoont.
Een droger mag bovenop een wasmachine geplaatst worden, let er dan wel op dat de wasmachine niet smaller is dan de droger en dat de droger stevig staat. Eventueel kan hiervoor een tussenstuk gebruikt worden. Verkrijgbaar op onze webshop of bij de meeste bouwmarkten.

Tips voor wassen en drogen

Wasmachine Tips

  • Draai regelmatig, maar toch zeker 1x per 2 maanden, een kookwas (min. 90 graden), dit om vetluis en vorming van bacteriën tegen te gaan.
  • Gebruik niet te veel wasmiddel in de machine, 2 eetlepels is voldoende voor een volle trommel. Te veel schuimvorming in de wasmachine is een indicatie dat er teveel zeep gebruikt wordt. U wasmachine slijt hier extra snel door en kan nare luchtjes veroorzaken.
  • Controleer minimaal 1x per maand de filter die onderin de machine zit (achter het klepje) op voorwerpen die de pomp kunnen blokkeren zoals klein geld of haarspeldjes bijvoorbeeld.
  • Wordt de wasmachine niet gebruikt probeer dan zoveel mogelijk de deur en zeepbak op een kier te laten staan zodat de machine kan luchten en drogen.
  • Houdt rekening met het laadvermogen van de wasmachine, tel bij het droge wasgoed het gewicht van het water erbij. Het wasgoed heeft ruimte nodig om goed schoon te kunnen wassen, water en zeep moeten goed door de textiel kunnen spoelen. Indien er teveel wasgoed in de wasmachine zit, kan bij het uittrekken van het wasgoed de manchet kapot getrokken worden.
  • Het is raadzaam om ten minste 1x per jaar de manchet van de wasmachine (grijze rubber in de deur) in te wrijven met talkpoeder/babypoeder. Dit om hem soepel te houden en lekkage te voorkomen.

Droger Tips

  • Houdt rekening met het laadvermogen van de droger, het wasgoed heeft ruimte nodig om goed te kunnen drogen. De warme lucht moet goed kunnen circuleren in de droger.
  • Reinig de filters na iedere droogbeurt zodat er geen verstoppingen kunnen ontstaan en het droogproces niet vertraagd wordt.
  • Reinig bij condens drogers tijdig de condensor die onderin de machine achter de inspectieklep zit , haal deze eruit en spoel hem onder de kraan goed door zodat het stof eruit gespoeld wordt. Gebruik hiervoor een kraan of douchekop, geen hogedruk!
  • Door het gebruik van (veel) wasverzachter kan er een aanslag komen aan de binnenkant van de trommel. Omdat hierin sensoren verwerkt zitten die vochtmeting mogelijk maken, is het belangrijk de binnenkant van de trommel als ook de trommelribben 1x per jaar schoon te maken met een zachte doek met bijvoorbeeld azijn. De sensoren werken dan weer zoals het hoort, dit draagt bij aan een snelle droogtijd.
  • De droger moet voor minimaal 30% gevuld zijn met wasgoed zodat de sensoren hun werk goed kunnen doen. Zij meten het restvocht namelijk en stellen hierbij de tijd in die nodig is. 

Niet tevreden? Vertel het ons. Wel tevreden, vertel het anderen!

Beoordeel ons op Google

© 2015 - 2024 T.W.O.Witgoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel