Wanneer je wasmachine of droger niet werkt is dat zeer vervelend, maar vaak is het probleem zelf vrij makkelijk op te lossen. Wij geven je daarom een lijst met de meest voorkomende problemen en oplossingen, zodat je niet meteen een dure monteur hoeft te bellen of een nieuwe machine hoeft aan te schaffen.

Vaak geeft een machine een storingscode aan, deze code is terug te vinden in de handleiding of via internet te vinden. Kijk ook even op de website van de fabrikant, vaak zijn hier veel tips en oplossingen te vinden.

  • De wasmachine start niet/doet niets; Controleer of de stekker goed in het stopcontact zit en of er spanning op het stopcontact zit. Controleer of de deur goed dicht zit. Controleer of er water uit de kraan komt, soms zit deze verstopt of is verkalkt waardoor de machine ook niet zal starten. Ook kan het zijn dat de aquastop in werking is getreden omdat er een lekkage zit in de machine. 
  • De wasmachine maakt veel herrie, rare geluiden; Controleer het filter onderin de machine, hierin kunnen munten of andere kleine voorwerpen zitten. Controleer het wasgoed, als dit in onbalans is (grote bal) kan de machine veel herrie maken (schokken). Ook kan er iets tussen de trommel en de kuip gekomen zijn wat herrie maakt. Maakt hij vooral veel herrie tijdens het centrifugeren dan is de kans groot dat de lagers defect zijn, in dit geval is een nieuwe machine aan te raden.
  • De wasmachine lekt water; Controleer of de slang goed is aangesloten. Controleer of het filter onderin goed dicht zit en of de deurmanchet goed afsluit.
  • De wasmachine pompt het water niet weg; Controleer of het filter en de afvoerpomp niet verstopt zitten, deze moet vrij kunnen draaien. Zit deze niet verstopt dan is hij waarschijnlijk defect en zal vervangen moeten worden.

Niet tevreden? Vertel het ons. Wel tevreden, vertel het anderen!

Beoordeel ons op Google

© 2015 - 2023 T.W.O.Witgoed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel